• Pattanás, akne, miteszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor nő/úr!

        23 éves lány vagyok és kamaszkorom óta küzdök bőrproblémával. régebben ráfogtuk a kamaszkorra, de azért az már egy ideje elmúlt. jártam már több bőrgyógyásznál, ahol kaptam különböző (gyógyszertárban kevert, gyógyszertári) krémeket, lemosókat, de mindegyik csak eleinte volt hatásos, aztuán ugyanúgy visszatért a probléma. két féle fogamzásgátlót is szedtem, először a bórgyógyászom a gracialt javasolta, majd miután több mint egy  év után sem javult, a nőgyógyászom javaslatára áttértem a diane35 szedésére, ezt már 5 hónapja szedem és semmi javulás. sőt 2 hete katasztrófális helyzet. nem tudok kijönni az utcára korrektorozás nélkül, pedig tudom, hogy az sem használ neki, de borzasztó. nem is igazi pattanások, hanem kis piros foltokkal vagyok tele, valamint miteszerekkel. szedtem már vitaminokat is, valamint méregtelenítettem 3 hónapja niacinnal, B3 vitaminnal, az nagyon erős volt és segített is, de megint visszatért minden. próbálok kevés csokit és kakaót enni inni, és az olajos magvakat is kerülöm, 3 hete nem is dohányzom, de minden csak rosszabb. most gondolkodom, hogy elmenjek biorezonanciás vizsgálatra, bár nem tudom lenne-e értelme. Kérem segítsenek, mit használjak belsőleg és külsőleg, hogy vége legyen a rémálomnak. most az ezüst kolloidot vagy az aknesolt javasolták nekem, előbbit belsőleg is, de nem szeretném még elkezdeni, amíg nem válaszolnak.

        A segítséget előre is köszönöm.

        Diána

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás, aknék témában

        Kedves diána!

        Mindenképpen először szisztémás antibiotikum terápia kellene, és ha ez nem hatásos, akkor a szisztémás retinoidot (pl. Roaccutan) tudom ajánlani.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-25 21:41:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés