2 kérdés

Kedves Doktornő/Úr! 2 kérdésem lenne: 1. Egy éves kisfiam combtövében, éppen a hajlatban születésétől fogva van egy vele együtt nődögélő (gondolom) pigmentfolt. (Bőrbe simuló, nem dudoros, középbarna színű pötty.) Lehet-e abból probléma, ha mozgás közben dörzsölődik ez a bőrterület? A folyamatos figyelem mellett van-e egyéb teendőm? 2. Egyik közeli barátunk édesanyjánál régóta fennálló C típusú hepatitist diagnosztizáltak nemrég. A betegség előrehaladott állapota miatt már nem tudják gyógyítani. Gyakran találkozunk ezzel a barátunkkal és a családjával (az anyukájával nem) . Szeretném megtudni, hogy ez jelenthet-e veszélyt számunkra? Úgy tudom előfordulhat nyállal terjedő fertőzés is. Kis gyermekeink gyakran kerülnek közvetlen kontaktusba... (Féltem.) Mire érdemes odafigyelnem? Köszönettel: Zita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza pigmentfolt témában

Tisztelt Kérdező!

Igen, az állandó irritáció fokozza a daganatos átalakulás veszélyét. Azt tanácsolom, fél évente vigye el a kisfiút bőrgyógyász szakorvoshoz.

2., a HCV vírus vérrel terjed, ezért a vérrel való érintkezést kell kerülni.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. március 24., 22:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 14:03
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Barna folt a derekamon
Tisztelt Doktornő! Pár hete vettem észre a derekam fölött egy kis barna foltot. Nem viszket, nem hámlik, nem dudorodik ki. A nyáron sokat...
Pigmenthalványítás-terhesség
Szép napot! Pár éve napégés miatt jelentkezett az arcomon pigmentfolt. Halványítására unitone 4 krémet használtam, ami hatására csak a nyári...
Anyajegyszerű terjedő foltok
TIsztelt Doktornő! Körübelül másfél éve 3 kis barna anyajegy pötty jelent meg a péniszemen. Az utóbbi időben figyeltem fel rá, hogy...
Mit lehet csinálni a kezemmel?
Tisztelt Doktor Úr/Nő!   Amint a képen is látható, egyik karom és a vállam festéksejtes elváltozásban szenved, születésem óta. Úgy...