• Lichten planus ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr !
        Kérem segítsen szakmai tanácsával,mert már elkeseredett vagyok...Tavaly nyár elején először azt tapasztaltam,hogy a tartós melegnek köszönhetően egy cipőm csatja szó szerint rározsdásodott a lábfejemre,amit alig lehetett lemosni...Később kiütések jelentkeztek a talpamon,és szerte a lábfejemen.(ismert fémallergiám van)A kiütések piros apró viszkető dudorok voltak.Meleg víz érintkezésekor elviselhetetlenül viszketni kezdett,amit elvakartam,(leginkább a talpamon) és áttetsző vízhólyagokká változtak szinte azonnal,volt,amelyik vérhólyaggá,.Ha kinyomtam a vízhólyagot,már nem viszketett,és onnantól szinte a nyoma se látszott.Viszont terjedt test szerte felfelé(pedig már nem is vakaróztam)itt-ott (nem egybefüggően)kialakultak vízhólyagok,végül a csuklómon,kézfejemen.Ezzel egy időben a lábujjaim között is nagyon apró fehér dudorok nőttek,de nem viszkettek.Emellett 5 éve tartó körömgombám,és 15éve tartó (hajam alatt)psoriasisom van.Egész nyáron alig mutatkoztam emberek között,csak orvosokhoz jártam.Senki nem tudta mi ez,csak találgatások voltak,egyértelmű válasz kezelés sehol nem történt.pl.kértem,hogy utaljanak be allergia vizsgálatra,de azt mondták szükségtelen...Minden orvos mást írt ki:Ungentum hydrophilicum non.mosdókenőcsöt,gyógyszertári keveréket,egy másik orvos rühkenőcsöt,és kénes oldatot,emellett már nem is tudom milyen gyógyszereket,egy másik városban az orvos azt mondta,hogy ez Lichten planus és Elocom,illetve diprosalic krémet és oldatot írt ki,és azt mondta el fog múlni.El is múlt,(ismerem a készítményt psoriasisos révén),de a piros foltok megmaradtak leginkább a lábfejemen és a csuklómnál.(önmagában ezidáig csak ez bántott,mert úgy néz ki a lábfejem,mint egy rózsahimlősé)Most viszont vagyok keseredve,mert 2 hete tapasztalom,hogy(leginkább fürdéskor) a piros foltok újra viszketnek,és kezdenek kihólyagosodni,azóta kenem diprosaic krémmel,de semmi javulás.Félek,hogy ismét előjön.Már arra gondoltam,hogy magánorvoshoz megyek,mert az évek óta tartó körömgombám szakrendelésen nem tudták még megfékezni.Tisztelettel Köszönöm a válaszát !

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyagosodás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Én látatlanban azt tudom mondani, hogy szerintem dyshidrosisa van,melyet gócok, gombás fertőzés, kontakt allergia válthatnak ki. A tünetek addig fognak perzisztálni, míg az okot meg nem találják és nem kezelik.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-17 21:34:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy