Pikkelysömör és rosszindulat

Tisztelt Hölgyem! /Tisztelt Uram!

Kérdésem nem orvosi jellegű, lehet rossz helyre is irok!

Sok éve pikkelysömöröm van. A problémám az, hogy edzőterembe járok, és tegnap szólt a tulajdonos, hogy több másik vendég nem szeretne velem együtt zuhanyozni meg egyáltalán egy helyiségben tartózkodni. Nagyon megalázónak érzem ezt a dolgot, teljesen ki is készültem, egész éjjel nem aludtam, nem is vagyok észnél!

Rendesen kezelem a pikkelysömörömet különböző krémekkel, nincs elhanyagolva. Nem sok helyen van, a lábszáramon, térdemen, illetve a könyökömön de csak az utóbbi látható, a többinek általában csak a helye van meg!

Most akkor ne menjed többé se edzőterembe, se sehová?

Elmondtam a vezetőnek, hogy ez nem fertőző betegség!

Annyira megalázottnak érzem magam, hogy ki sem tudom fejezni!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy mit tehetnék? Nem szeretnék máshová menni, az nem is lenne megoldás, ott is lehetnek rosszindulatú emberek!

Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pikkelysömör témában

Kedves Uram, nehéz ügy, amiről ír.

Abszolűt értem, hogy önnek megalázó ez a helyzet, de sajnos azt is meg kell érteni, hogy vannak olyanok, akik számára az ön betegsége nem elfogadható, úgy érzik nem tartozik rájuk.Kikapcsolódni mennek, mint ön is, és őket, az egészséges börüeket az ön bőrhibái feszélyezik. A tulajdonos ne tehet mást, mint azt, amit tett, hiszen nem magyarázhatja el mindenkinek, hogy mi a helyzet.

Sajnos, azt kell mondjam, hogy ebben a kérdésben nincs jó megoldás.

A pikkelysömör egyébként ma már jól jezelhető, szinte észrevétlenné tehető, és az sem elhanyagolható, hogy a szakirodalom szerint a keletkezésésben pszichés okok is szerepet játszhatnak.

Azt javaslom, járjon utána a komplex kezelés lehetőségeinek, hátha sikerül olyan állapotba hozni a kérdéses területeket, hogy azzal már szorongásmentesen mehet közösségbe és akkor nem kerül többé ilyan megalázónak megélt helyzetbe.

Sajnos, bármilyen másság elfogadása, tapasztalhatja a saját bőrén, napjainkban nem jellemző az emberi kapcsolatokra.

Eredményes gyógyulást, ne szégyenkezzen, hanem cselekedjen!

Üdv:

Kazimir Ágnes

Kérdés: 2009. március 12., 16:55; Megválaszolva: 2009. március 12., 16:55
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór