• Bőrkiütések gyógyszertől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! A gynoflor hüvelytabletta okozhat-e bőrkiütéseket?Mivel tartalmaz hormonokat felboríthatja-e a hormonháztartást?Kialakulhat -e tőle  pattanásos bőr?Ha igen akkor ez az állapot így  marad-e.Ez lehet-e kezelni.?

        30 éves vagyok.Soha nem volt pattanás az arcomon.Mióta ezt a  hormon tartalmú tablettát alkalmaztam azóta pattanások jönnek ki rajtam.Ez a tabletta most felborította a hormonháztartásom?Nagyon zavar ez az állapot.Hogyan lehetne ezt kezelni.Esetleg  valamilyen hormon tartalmú gyógyszer megszüntetné?Vagy elmúlik ez az állapot?

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, mint minden gyógyszer, okozhat allergiát. Nem borítja fel a hormonháztartást, mert csak lokálisan a hüvelyben hat, ezért nem is okoz pattanásokat. A pattanásokat valami más okozza, amit érdemes lenne kivizsgálni endokrin szakrendelésen.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-10 08:43:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés