Krémek, de mire való?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A minap a bőrgyógyászaton a kiújult atópiás ekcémámra több krémet is kaptam: a tusolókrém és testápoló tudom mire jók, azonban kiírtak egy Advanten nevű patikában készített és egy Protopic 0.1%-os kencét is. Az utóbbi kettő közül melyiket hogyan és mikor kell alkalmazni, ill. milyen mennyiségben lehet? Nagy kiterjedésű (40%) ekcémám van, és megbeszéltük, hogy az egyik krémet csak egy ponton fogom használni, hogy megnézzük használ-e, de akkor mire való a másik? Gyerekvállalásra készülök és kértem, olyan kezelést próbáljunk ki, amely akár terhesség alatt is alkalmazható (kaptam Aerius tablettát is) , de ezek elég veszélyes krémeknek tűnnek nekem... Kérem segítsen, melyiket hogyan, milyen mennyiségben és mikor használjam. Válaszát nagyon várom és előre is megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza atópiás ekcéma témában

Tisztelt Kérdező!

Az Advantan krém szteroid tartalmú, ezért az akut ekcémás tünetekre alkalmazható.

A Protopic kenőcs pedig akkor alkalmazható, ha a tünetek kicsit már mérséklődtek, illetve fenntartó kezelésként. Mind a 2 kencét naponta 2x lehet alkalmazni. Nyugodtan kenje a krémeket, ne aggódjon, ezek mellett vállalhat gyereket.

Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. február 25., 18:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:53
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken