• Kérdés Dr. Bodnár Edinához

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!A roaccutan kurával kapcsolatban lenne pár kérdésem.Méghozzá az ha a kellő dózist beszedtem akkor ugye le lehet vele egyből állni tehát nem fokozatosan kell abbahagyni?mármint én végig 30mg-t fogok szedni előreláthatóan és nem lesz csökkentés de az egyik ismerősöm mondta hogy vele a doktornő ugy hagyatta abba hogy a végén már csak 10 mg-t kellett szednie azt is 3-4 naponta.Másik kérdésem az lenne hogy a faggyumirigyek normális müködése mikorra áll vissza a kura befejezése után?főleg ezt azért kérdezem mert szemhéjgyulladás alakult ki nálam és a szemorvos mondta hogy ez azért van mert az itt lévő mirigyekre is hat.a kura befejezése után mikor várhatom hogy ez el fog mulni?különösen a szempilla hullás miatt aggaszt..:(Az is rendeződni fog a kura után?és ugy általában a mellékhatások mikorra mulnak el?Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a roaccutan, szemhéjgyulladás témában

        Tisztelt kérdező!

        Igen, a kúra befejezésekor nem kell fokozatosan csökkenteni a dózist, mert a gyógyszer úgyis elraktározódik a zsírszövetben, és onnan még hónapokig lassan felszabadul. A mellékhatások miatt érdemes lenne csökkenteni a dózist. és lehet hogy már ezáltal megszűnnek a kellemetlen tünetek.  

         

         Dr. Bodnár Edina


         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-10 21:55:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés