• Foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Szakértők!

        Nemrégiben írtam, hogy fehér foltok jelentek meg a hátamon, kaptam is rá választ, és elmentem egy bőrgyógyászhoz, az ránézett és azonnal mondta, hogy ez egy nemrégi gombás fertőzésnek (ami már nincs) a következményeképp kialakult pigmenthiány. Felírt egy dermyc 150mg nevű gyógyszert, amiből 4db-ott kellett bevennem 2 hét alatt, és azt mondta, hogy ezek a foltok el fognak mulni de eltarthat 2 hónapig is. Valóban el fognak mulni? illetve mivel tudnám esetleg elősegíteni a gyógyulását? Azt is mondta h tavasszal figyeljem mert kialakulhat a fertőzés ujra, de elsőre sem vettem észre, mit kellene látnom rajta, ha ujra megjelenik?

         

        Köszönettel:

        Dani

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrgomba témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, el fognak múlni a foltok, de csak akkor, amikor az egész bőr egyenletes fehérré kifakul. Nagyon fontos a tünetek kiújulásának megelőzésében az, hogy több hónapon át eleinte heti 3x, majd heti 2x, majd heti 1x Nizoral samponnal mosson hajat (a habját hagyja a fejbőrén 30 percig, és a hátára is kenjen a habból). A fertőzés kiújulását halványbarna foltok megjelenése jelzi.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-08 21:52:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés