• Mitől van krónikus viszketésem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Viszketés miatt fordulok Önhöz.Már krónikus tünet.Több bőrgyógyásznál jártam,mindenki javasol és felír valamit csak az okot nem tudjuk.

        Nekem nagyon kellemetlen,már szinte mindent kipróbáltam,mert ráfogják a száraz bőrre és az allargiára.Én úgy gondolom,hogy ez valamilyen fertőzés,mert semmire sem nem szűnik.Hiába kérem,hogy vegyék le a bőrkaparékot,mert szeretnék ettől megszabadulni,sehol nem veszik le.A kiütések jönnek,múlnak,1-2 tartósan megmarad.

        Ég és viszket a bőröm,főleg estére.Csak "sebes bőrről lehet levenni a bőrkaparékot?

        Azt mondják szép a bőröm-nincs semmilyen fertőző betegségem.Én szerintem azért "szép" a bőröm,mert a Zyrtec,most az Atarax visszafogja a kiütéseket.Már magánrendelésen is voltam,kifizettem már ezért sok pénzt-a panaszom még is megvan.

        Nem képzelem be,de már elegem van belőle.Mit tegyek,hová forduljak?

        Vizsgálat volt : széklet parazita irányában-negatív.Sj.syndromás vagyok,de biztos,hogy nem ez az oka,mert ez másokat nem fertőz meg.

        Próbáltam már mindenféle felírt mosakodókat,testápolókat.Szedtem már Suprastint,Zyrtecet,Ataraxot,Ezüst cseppet,Diflucant,Nizorált.Próbáltam Novoscabint.A nyelvem  csúnya barna lepedékes volt kb.1,5 hónapja-Nizorált szedtem,majd úgy alakult,hogy antibiotikumot kellett szednem és most még mindig nehezen tudom helyrehozni a nyelvem-ugyanolyan barna lepedékes volt.Diflucán oldatot írtak rá.Hol lehet esetleg gyors teszttel vagy valami más módszerrel megállapítani,hogy mi lehet a gond.Időnként nagy gennyes pattanások is jönnek ki.

        Valami oka biztos hogy van.Mindig csak tüneti therápia,de én az okát szeretném megszüntetni.Már nem merek elmenni orvoshoz ezzel a panasszal,mert csak mindenki felír valamit és kész,de nem változik tőle semmi.

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az éjszaka fokozódó viszketés rühatka fertőzésre utal, amelyre van egy új krém (InfectoScab), melyet 8 óráig kell a bőrön hagyni, majd lemosni. Az ágyneműket, ruhákat fertőtleníteni, és a környezetben élőket is kezelni kell. A kúra után le kell fürödni, és steroidot nyugtató, viszketéscsillapító kenőcsöt kell alkalmazni.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-06 08:51:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés