Staphylococcus Aureus

Tisztelt Doktor nő/Doktor úr!

Arcomon, elsősorban szemem környékén több hónapja tartó, sőt egyre súlyosbodó ekcémaszerű bőrprobléma miatt szervezetemben góc után kutatunk. Eddig minden eredményem negatív, kivéve a bakterológiai leletem, amelyben torokváladékból vett minta alapján  aerob pozitív, staphylococcus aerus baktériumot tenyésztettek ki. Erre érzékeny DALACIN 300 mg antibiotikumot kaptam. Hozzá kapcsolódó AST és CRP eredményem teljesen normális. Kérdésem az lenne, mennyire szükségszerű antibiotikum alkalmazása, mennyire veszélyes ez a baktérium, mivel a gyomrom, bélrendszerem nehezen viseli az antibiotikumkúrát, természetesen ilyen esetben igyekszem helyreállítani a bélflórát, de ha nem muszáj nem terhelném vele a szervezetemet. Panaszom a torkomban, légutaimban egyáltalán nincsenek, nem is voltak, egyedül a góckutatás miatt történt a váladéklevétel. Szíves válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel: Barbara

WEBBeteg Szakértő válasza antibiotikum témában

Tisztelt kérdező!

Ha elkezdte szedni az antibiotikumot, mindenképpen szedje be a kúrát, mert különben rezisztens baktériumok szelektálódhatnek ki.

Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. február 02., 15:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:44
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Antibiotikumtol kiütések?
Tisztelt Szakerto! Zinnat antibiotikumot szedtem tuszos mandulagyulldasra, amitol az egesz testem kipattogott: piros foltok jelentek meg szinte mindenutt....
Genitális herpesz esetén ez...
Kisgyerek halanték pukli
Csomó az arcbőrben
Patológiai lelet értelmezése