• Roaccutan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Az lenne a kérdésem a roaccutannal kapcsolatban hogy ugye csak ugy hatásos a kuar ha valaki beszedte a testsulya 120szorosát mg-ban?és azt mind1 hogy valaki elnyujtva szedi be vagy nagyobb adagban?én 58 kg vagyok a bőrgyógyász 40 mg-al kezdte az adagot ezt birtam 7 hétég aztán ekőjött nálam mellékhatásként a szemhéjgyulladás.Szemorvos irt fel kenőcsöt igy elviselhetőbb és a bőrgyógyász 30 mg-ra vitte le az adagot.Azt mondta hogy mindenképpen muszáj legalább a testsuly 0.5szörösét beszedni mg-ban mert nem lesz másképpen hatásos igy lejebb nem akarja vinni az adagot.Ugyanakkor az interneten nagyon sok helyen olvastam hogy sokan 10-20 mg-ban szedik valaki akár egy évnél is tovább.Igy nekem kb 7 hónap lesz a kura.De most akkor hogy van ez?mi a lényeg hogy a lehető legbiztosabb legyen hogy hosszu ideig ne jöjjenek vissza a pattanások?Egyik bőrgyógyász ezt mondja másik azt..Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a Roaccutan témában

        Tisztelt Kérdező!

        Azért mondja egyik bőrgyógyász így, és a másik pedig úgy, mert mind a két kezelés használható, azzal a különbséggel, hogy a kisebb dózisban hosszabb ideig szedett Roaccutan inkább az enyhébb akneformákra, míg a nagyobb dózisban rövidebb ideig szedett gyógyszer a súlyosabb formákban választandó kezelés. De mindkét esetben az elv az, hogy a testsúly 120x-t kell beszedni mg-ban a kúra alatt.


         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-26 08:54:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés