• Hogyan lehet megelőzni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/nő!

         

        Kialakult a jobb hónaljamon egy duzzanat, amit már kezeltek, de nem mondták meg pontosan hogy mi volt az. Írtak diagnózis ként hydradenitist, carbunculust, szőrtüsző gyulladást. Már gyógyul a seb, nem is kell többet kötözésre járnom, de van pár kérdés, amit nem tettem fel az orvosnak.

        Például, hogy mitől alakult ez ki, hogy közrejátszott-e az, hogy túlzásba vittem a dezodor használatát vagy a borotva okozza?

        Utána olvastam ezeknek a betegségeknek és borzasztó, hogy ez a rossz higiénia miatt is kialakulhat, pedig én nem érzem, hogy rám ez vonatkozik. Plusz, elég kínos helyeken tud ez még kialakulni. Hogyan lehetne ezt megelőzni, hogy többet ne alakuljon ez ki?

        Előre is köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a verejtékmirigyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A verejtékmirigygyulladást a lezáródott mirigyváladékban elszaporodott baktériumok okozzák. A borotválás és a dezodor is hozzájárulhat a tünetek kialakulásához. Kerülje a borotválást, és antibakteriális szappannal mosakodjon ezeken a területeken.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-15 20:33:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés