Pirosodó arc

Tisztelt Szakértő! Három éves kisfiam arca gyakran kipirosodik és ilyenkor forró tapintású. Ez a probléma az őszi-téli időszakban jelentkezik, főleg ha nagyon meleg van a szobában, illetve a nagy hidegben kint. Tavaly ősszel vettük észre először, de akkor inkább csak egyik oldalon pirosodott, tejfehérje allergiára gyanakodva vérvételen vett részt, de nem találtak semmi ilyesmit. Ekcémás is, de ez csak idén jelentkezett először komolyabban, száraz a bőre az arcán, lábszárán és még egy-két apróbb helyen, néha egy-két piros kiütés is van az arcán. Az én bőrtípusom is fehér és érzékeny, talán örökölte, bár nálam ilyen hideg-meleg miatti pirosodások soha nem jelentkeztek. Az is feltűnt, hogy sírás után foltokban vörös az arca, más gyerekeknél nem tapasztaltam, hogy ennyire megviseli a bőrüket egy sírás vagy egy kis szaladgálás a téli hidegben. Tavasszal és nyáron eddig mindig problémamentes volt. Kérdésem: ez az a bizonyos rozácea bőrbetegség vagy csupán érzékeny lehet a bőre? Mit tanácsol? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza kipirosodott bőr témában

Tisztelt Kérdező!

Ez atópiás dermatitis bőrjelensége. Kerülje a kiváltó tényezőket, és forduljon allergológushoz, ahol speciális tesztekkel igazolhatók az allergének.

Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. január 08., 22:41; Megválaszolva: 2009. január 08., 22:41
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piros kézfej
Tisztelt Doktornő/DoktorÚr! 3 éves kisfiam mindkét kézfeje kipirosodott. Talán a levegőn való játéktól vagy a sokáig tartó fürdéstől. Úgy...
PlEVA+ pajzsmirigy , oltás
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken