Bőrpír

Jó napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordulok önhoz, hogy alkohol fogyasztása esetén a legtöbb esetben az arcom teljesen bepirul, olykor a tünetek a hátamon és a mellkasomon is jelentkeznek valamint ilyenkor mindíg melegem van, ha megjelennek a tünetek.Ezzel mit lehetne tenni? Utánna olvastam a témának és az egyik oknak a B3 vitaminhiányt jelölik meg.Ezzel összefüggésben gondolom, hogy ez lehet a baj, mert egy évben többször kijön rajtam a herpesz, amire egy gyógyszerész ismerősöm ajánlotta, hogy szedjek B vitamint mert akkor ez segít a herpesz kialakulásának megakadályozásában. A kérdés végül is az lenne, hogy mit lehetne ezzel a bőrpírral tenni, hogy alkohol fogyasztása esetén ne jelentkezzen? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza alkohol témában

Tisztelt Kérdező!

Léteznek olyan krémek (pl.Sensibio AR, Ruboril) , melyek segíthetnek a problémán. De a legfontosabb az, hogy ne fogyasszon alkoholt, mert érbeidegzési zavara is van, mely hosszú távon állandósult bőrpírt, hajszálértágulatokat, pattanásokat okozhat.

Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. január 03., 22:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:16
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...
Mi történik a köldökömmel??
Patológiai lelet értelmezése