Ciszta - Csak sebészileg kezelhető?

34 éves férfi vagyok. Előszőr kb. 10 éve jelent meg az arcomon egy piros "dudor" amivel pár év után elmentem bőrgyógyászhoz, aki miután megállapította, hogy egy ciszta, sebészi úton való kimetszést javasolt. A műtét megtörtént és azon kívül, hogy a heg megmaradt más bajom nem volt. Két éve azonban ismét előjött pár cm-rel arrébb. Voltam megint 1 éve Szakembernél aki felírt nekem Dalacin-t. Enyhítette is a gyulladást, de el nem mulasztotta. Azóta ez a "dudor" kicsit nagyobb lett, kicsit hegesedett. A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek? A sebészetet elkerülném, de ha muszáj, akkor oda is elmegyek, de vajon még hányszor kell ezt megtennem? Kiújul még sokszor? Vagy a sebészeten kívül van más megoldás?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza ciszta témában

Tisztelt Kérdező!

A sebészeti megoldás a leghatásosabb, mert a ciszta tokjának eltávolítása nélkül sajnos visszatérhet a gyulladás. Azt, hogy hányszor és hol fog még kijönni hasonló ciszta, azt nem tudom megjósolni.

Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2008. december 19., 21:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:59
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Segítsenek...
A jobb lágyékomban a szeméremtest hajlatában nőtt egy kisebb dió nagyságú dudor. Ez 3 évvel ezelőtt volt, akkor kifakadt magától zöldes színű...
Dudor a szemhéjon
Tisztelt Szakértő! Már elég régóta kb. 1 éve van egy bub a jobb szemem alsó szemhélyán. Szemmel is jól látható, bár régebben még mintha...
Bőrgyógyászati panasz
Visszatérő, fájdalmas, nagy duzzanat női lágyékon, mely később vagy elmúlik magától, vagy átlátszó folyadék formájában, esetleg fehér krémes...
Dermoid cista
Jónapot kivánok! Azzal a kérdéssel fordulnák önökhöz, hogy tavaly nyáron cistát találtak a farok csontomnál ami begyulladt és kitakaritották....
Fotodinámiás terápia