Fémérzékenység?

Tisztelt Dr Nő. illetve Dr. Úr! Judit vagyok, 21 éves. Sajnos nem tudok fülbevalót hordani, ennek igazi okát csak feltételezni merem. Eleinte bizsukat, majd ezüstöket, később már arany fülbevalót használtam, azért ilyen sorrendben, mert a fülem lassan már egyiket sem viselte el. Használatkor észrevettem, hogy viszket, kispirosodik, begyullad és kénytelen vagyok kivenni a fülbevalót. Tudomásomra jutott, hogy lehet valahol kapni gumigyűrűt, fülbevalóra, de nem hiszem, hogy ez ha igaz is segítene. Ön szerint lehet ez fémérzékenység? Karóra esetén is észrevettem, hogy kiszárad kipirosodik a csuklóm, és viszket, bár ez a nyár folyamán fordult inkább elő. (gondolok itt arra, hogy megizzad a bőr alatta) És ugyancsak gyűrű használat esetén is ezt mondhatom el. Szeretném segítségét kérni, válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fémérzékenység témában

Tisztelt Kérdező!

100%-ig biztos, hogy fémérzékenység okozza a tüneteket. Sajnos még nem hallottam erről a gumigyűrűről, de a legfontosabb a fémek kerülése.

Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

Kérdés: 2008. december 19., 17:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pattanások ellen Minostad...
Tisztelt Doktor nő! Ausztriából kaptam Minostad nevű kapszulát a bőrömre egy barátomtól. Pattanásos, zsíros, mitesszeres a bőröm. Nem használt...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás