Veszélyes-e az anyajegy eltávolítás?

Kb. születésem óta van a homlokomon egy anyajegy, valamint a szemem alatt kettő, a szám felett és alatt szintén egy-egy. Megnézettem a Debreceni Klinikán bőrgyógyász szakorvossal, aki azt mondta, hogy nem rosszindulatúak. Most szeretném őket levetetni, de kétségeim vannak affelől, hogy nem jelentkezik-e utána valamilyen szövődmény. Teljesen laikus vagyok a témában, így azt sem tudom, hogy ha az anyajegyeket eltávolítják, a helye nem rákosodik-e el. Nem tudom, hogy bele merjek-e vágni az anyajegy levételébe, vagy az esztétikai szépség nem társul-e esetleg egy bőrrákkal. Szeretném megtudni Öntől, hogy mire lehet számítani az én esetemben?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza anyajegy, eltávolítás témában

Nem kell félni attól, hogyha eltávolítanak egy anyajegyet, akkor az a terület a későbbiekben elrákosodik, ez egy tévhit. Ha zavarja az adott anyajegy, akkor esztétikai célból eltávolíttathatja, de az nagyon fontos, hogy készüljön belőle szövettan, ehhez ragaszkodjon! És még egy dolog, amit jó ha figyelembe vesz, hogy az eltávolított anyajegy helyén egy heg lesz, nem nyom nélkül tűnik el.

Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

Kérdés: 2008. november 23., 19:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 18:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése