• Vérömleny

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapám a múlt szombaton leesett a lépcsőn. A vesetájékát ütötte meg, szerencsére nincs komoly baja.Viszont egy jó tenyérnyi területen lilásbordó, sötétvörös vérömleny keletkezett.El fog ez múlni?, egyáltalán mi az oka?

        WEBBeteg szakértő válasza a vérömleny témában

        A vérömleny a felszínes erek repedése és a vér bőr alatti szövetekbe jutása.Ez kb. 2 hét alatt szívódik fel, melyet különböző színváltozások kísérnek: sötétvörös, kékeszöld, majd sárga színű. A felületes sérülések bár csúnyák, de ártalmatlanok.Ha azonban olyan nagy erejű volt az ütődés, hogy  belső szervek is sérülhettek, akkor vizelési probléma, hasi fájdalom jelentkezik, és ebben az esetben sürgős orvosi vizsgálat szükséges.

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-23 22:02:34; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: