• Roaccutan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!20 éves vagyok és bőrproblémákkal küzdöm.Igazából annyira nem vészes mindig kb 2 pattanás van rajtam csak sajnos azok nagyobbak és ami jobban zavar hogy nagyon fehér a bőröm és mindig ott marad utána jobb esetben egy piros folt vagy rosszabb esetben heg.Lelkiekben ez eléggé megvisel.Már voltam legalább 5-6 bőrgyógyásznál de iagazából senki nem tudott segiteni.Szedtem már rá antibiotikumot is az idő alatt szép volt a bőröm de az is addig tartott amig szedtem.Most jelenleg diane35öt szedek igazából nem sok javulást értem el vele és még mellékhatásokat(igaz enyhébbek)is okozott.Ezért most azon gondolkodom hogy abbahagyom csak félek hogy rosszabb lesz mint az eredeti állapot volt.Ön mit gondol erről?Abba merjem hagyni?Másik gondom hogy eddig az összes bőrgyógyász azt mondta hogy nem irja fel nekem a roaccutant mert nem látja indokoltnak.Most a legutóbbi azt mondta ha nagyon akarom mert látja hogy megvisel ez a helyzet felirja.Ha elkezdem szedni mire számithatok?Az elején tényleg nagyon csunya lesz a bőr?Ez kb mennyi ideig tart?De ha végre megoldaná a bőrproblémáimat lehet megérné mert már enyhe depresszióval is küzdök emiatt sajnos.Még egy 3.kérdésem lenne.Most olvastam egy kék fény terápiáról amiről azt irták hogy roaccutan eredményével ér fel mellékhatásai nélkül csak egy a hátránya hogy drága.De már ezt is rááldoznám ha tényleg segitene.Kérem irja le véleményét a problémámmal kapcsolatban.Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Biztos, hogy kicsit romlani fog a bőre állapota, ha abbahagyja a Diane35 szedését. Én azt tanácsolom, hogy kezdje el szedni a Roaccutant, de a Diane 35-öt még ne hagyja abba, csak kb. 4 hónap múlva, mert addig már a Roaccutan hatása beáll. (Máskülönben a Roaccutannal együtt fogamzásgátlás kell, mert a gyógyszer szedése alatt és utána néhány hónapig nem szabad teherbe esni). A fénykezelésről az a véleményem, hogy addig hat, amíg a kezelés tart, viszont tényleg nincs mellékhatása. Ezzel szemben a Roaccutan hatása sokkal tovább tart, mint a gyógyszeres kezelés tartama.

          Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-09 22:56:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy