• Körömbaj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Néhány hete azzal a problémával küzdök, hogy töredeik, levelessé válnak a kézkörmeim. Korábban ilyen problémám nem volt, havonta vágtam le a körmeimet, mert már nagyon hosszúak voltak. Most kb hetente kell vágnom, mert betörik, beszakad. 26 éves vagyok, nem végzek fizikai, kezet igénybe vevő munkát. Mi a megoldás, hogy körmeim újra egészségesek és szép hosszúak legyenek? Vitaminhiány? (3 hónapon keresztül szedtem Béres cseppet)Használjak körömerősítőt?

        WEBBeteg szakértő válasza a köröm töredezés témában

        Kedves Kérdező!
           
            Tüneteiből arra lehet következtetni, hogy néhány hete valamilyen toxikus ártalom érhette a körmeit. Gondolja végig, hogy szedett-e gyógyszert, használt-e olyan anyagokat, amiket korábban nem, volt-e megfázva. Amennyiben nem tudja a tüneteket összefüggésbe hozni semmilyen kiváltó tényezővel, forduljon szakemberhez, aki eldönti, milyen vizsgálatok szükségesek a továbbiakban, illetve melyek azok a gyógyszerek (akár vitamin készítmények), melyeket a gyógyulás érdekében szednie kell. Amíg nem kérte ki szakember véleményét, ne használjon körömlakkot vagy bármi egyebet, mert ez a szükséges vizsgálatok elvégzését megnehezíti.
           
        Dr. Varga Viktória bőrgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-22 18:12:24; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: