Pszoriázis lábkörmön - Hogyan kezelhető?

Mit lehet tenni, ha erre arra gyanakszom, hogy a körmöm sárgás elszíneződése a pszoriázis eredménye? Voltam gomba vizsgálaton, de nem találtak semmilyen gombát. A testvérem pszorizással küzd, nemcsak a végtagjain, de a kézkörmén is vannak ennek jelei, csak ott nem annyira sárgásan elszíneződtek, megkeményedettek, (amik megnehezítik a cipő viselését is) , mint a lábamon. A bőrgyógyász nem gondolt erre, pedig teljesen nyilvánvaló, hogy ugyanolyan, mint a testvéremé. Tudom, hogy ez gyógyíthatatlan, de a tüneteket lehet mérsékelni, s hogy milyen módon a köröm estében, erre szeretnék tanácsot kérni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza köröm, pikkelysömör témában

Körömeltérés esetén a Neotigason nevű gyógyszer tud segíteni, de amíg gyereket szeretne, addig nem lehet alkalmazni. A körömágyba adott steroid injekció is hatásos lehet.

Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

Kérdés: 2008. október 29., 22:13; Megválaszolva: 2008. október 29., 22:13
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon