Hematológiai v. csak bőrprobléma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány hete a combom hátulsó felén kékes színű folt jelent meg, kicsit elmosódott, kéttujjnyi kb. Csodálkoztam, mi ez, mert nem emlékeztem, hogy bevertem volna valahova a lábam. Az a folt már eltűnt, de azóta már másik nem is egy a vádlimon 4-5 barnás-kékes ujjnyi folt, és mégegy nagyobb (dió nagyságú, pirosas színű) . Kérdésem, hogy veszélyes-e ez, szükséges-e orvoshoz fordulni vele, vagy majd elmúlik, mint a másik is? És egyáltalán mitől jön ilyen elő, mi az oka? Nem fáj, de ha hozzáérek a nagyobb folthoz, kicsit kellemetlen, mintha tényleg bevertem volna, pedig nem. Köszönöm a segítséget!

WEBBeteg szakértő válasza hematoma témában

Kedves Kérdező!

Sokszor alakul ki sérülés a bőrön úgy, hogy nem vesszük észre. Vannak bőrtípusok, amelyek erre érzékenyebbek. Illetve lehet ezen foltok hátterében vérkép eltérés, esetlegesen csökkent thrombocytaszám, esetleg gyógyszerszedés, ami az ilyen haematoma-szerű foltok megjelenését elősegíti. Ha újabbakat vesz észre, beszélje ezt meg háziorvosával.

Dr. Gál Mónika bőrgyógyász

Kérdés: 2008. május 09., 09:54; Megválaszolva: 2008. május 09., 09:54
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Genitális herpesz esetén ez...
Kisgyerek halanték pukli
Csomó az arcbőrben
Patológiai lelet értelmezése
Fotodinámiás terápia