• Pattanás és piros száj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! 20 éves fiú vagyok, 5éve vannak pattanásaim. Az enyhébb kategóriába tartozom szerencsére, de engem így is nagyon zavarnak. Külsőleg már kipróbáltam minden gyógyszertári és kozmetikai termékeket, de semmi nem használt. Ezután elkezdtem egészségesen táplálkozni, semmi cukor, zsíros étel. Majd jöttek a méregtelenítések, lúgosítások, de semmi eredmény. Legutóbbi vizsgálaton a móra terápiával kezeltek, de ismét semmi hatása nem volt. Már nagyon el vagyok keseredve, hogy ennyi energiát, időt és rengeteg pénzt bele ölve nem hoztak semmi eredményt. Most gondolkodom a roaccutant gyógyszer felírásában, de nagyon sok rosszat hallotam róla és ha csak arra az időre használ amíg szedem akkor úgy látom ennek sem sok értelme van. Tehát akkor 3 kérdésem lenne. Az egyik hogy ön mit tudna még ajánlani mik okozhatják a pattanásokat? Roaccutant gyógyszerről mi a véleménye? A harmadik kérdésem az lenne, hogy lassan 1 éve a szám széle nagyon piros, mintha rúzs lenne elkenve. Több bőrgyógyásznál voltam, a legtöbb kenőcsöket írt fel, úgy mint a pimafucort, canesten. A móra terápián azt mondták, hogy ez a epe miatt lehet. Végig is csináltam a kezelést, de semmi eredmény. Mi lehet ez "kiütés"? És mivel tudnám eltüntetni? Nagyon köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező!

        1., A magas vércukorszint által kiváltott inzulinszintnek befolyásoló szerepe van. Emellett az androgén hormonok hajlamosítanak pattanások kialakulására, ill. a zsíros haj- és arcápolószerek.
        2., A Roaccutan nagyon jó gyógyszer a legsúlyosabb akne formákban a hegesedés megelőzésére is. Sok mellékhatása van, de ha kb. 6-8 hónapig szedi a beteg, sokáig tünetmentességet biztosít, tehát nemcsak addig van pozitív hatása, amíg a terápia tart, hanem sokkal hosszabb ideig. Ott szokták a hibát elkövetni,amikor hamarabb abbahagyják a gyógyszer szedését, mint amennyi összdózis szükséges lenne.
        3., Belső, emésztési gond okozza, melyet csak a kiváltó ok megszűntetésével lehet eltüntetni, külső kezeléssel nem.

        Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-24 22:09:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés