• Pityriasis rosea, rózsahámlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webdoktor!A kérdésem az lenne hogy mik a pityriasis rosea tünetei,arcon megjelenhet e és hogyan gyógyitható?Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pityriasis rosea témában

        Tisztelt Kérdező!

        Először egy nagyobb rózsaszín folt jelenik meg legtöbbször a törzsön, majd kb. 2 hét múlva számos apró halványrózsaszín folt alakul ki a bőr hasadási vonalainak megfelelően. Ezek az elváltozások általában oválisak, és a széli részeiken hámlás látható. Tehát a törzsön, a nyakon és a végtagok törzshöz közeli részein fordulnak elő ezek az elváltozások, de az arcon, kézen, lábon nem jellemzőek. Nem vagy csak kicsit viszketnek. A kezelésben legfontosabb az, hogy ne kenje semmivel, és a fürdés, zuhanyzás sem ajánlott, mert megirritálhatja a tüneteket. Ha ezt betartja a tünetek maguktól is visszafejlődnek 2-3 héten belül, lévén egy vírusfertőzésről van szó. Ellenkező esetben a bőrtünetek élénkvör9ssé válnak, akár nedvezés is lehet.

         Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-11 15:20:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: