• Pattanásos hát

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Serdülő korom óta folyamatosan kisebb nagyobb pattanások vannak a hátamon. Azt hittem, hogy 20. életévem után már nem nagyon fognak jelentkezni, de nem így lett. Azóta folyamatosan előjönnek az újabb és újabb "csúnyaságok". Nyáron jobb a helyzet némi napoztatás után, de téli időszakra újra visszatér. A kérdésem, hogy lehet-e ez ellen tenni valamit? Úgy hallottam, hogy vannak hormonális készítmények, de amellett kockázatos a babavállalás, ezt el szeretném kerülni. Mit tegyek? Előre is köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a Pattanásos bőr témában

        Kedves Kérdező!
        Ez a probléma nagyon sokaknak okoz gondot a serdülőkor elmúltával is. Mivel az, hogy panasza nem szűnt meg nem csak a hormonoknak köszönhető. A hormonok kiváltotta gyulladás csak az egyik oka lehet a pattanásoknak. A másik a túlzott faggyútermelés, a harmadik, hogy léteznek olyan baktériumok, melyek a gyulladást kiváltják. Tehát nem lehet kizárólag hormonkezeléssel befolyásolni a pattanásokat, aszerint kell megválasztani a kezelést, hogy elsődlegesen melyik tényező felelős tünetei kiváltásáért a felsoroltak közül. Annak eldöntésére, hogy Önnél melyik a kiváltó ok forduljon bőrgyógyászhoz.

        Dr. Varga Viktória
        bőrgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-18 18:57:21; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: