• Ezek a jelek láb körömgombára utalnak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Néhány lábkörmömön feketés elszíneződés van, kettőn megvastagodott a köröm és nem teljes az elszíneződés. Vettem körömgomba kezelésére stiftet. Ezek a jelek lábkörömgombára utalnak? Köszönettel: NL

        WEBBeteg szakértő válasza a lábgomba témában

        Tisztelt Kérdező!

        Lehet körömgomba is, de lehet bakteriális fertőzés (Pseudomonas) is. Azt ajánlom, hogy menjen el egy bőrgyógyászati gombavizsgálatra, ahol mintát vesznek a körömből és tenyésztés után kezdje el az orvos által javasolt kezelést. Semmiképp ne kezdje el az önkezelést, mert utána a tenyésztést nem tudják elvégezni az álnegativitás miatt.

         Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-04 18:22:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: