• Szeplő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/Nő!diane35öt szedek.Mindig is hajlamos voltam szeplősödésre még a diane előtt ha napra mentem általában mindig megjelent pár szeplő.Eddig nem foglalkoztam velük mert ahogy jöttek el is multak.Viszont most 3 hete jöttem haza Korfuról nagyjából már kifehéredtem de a szeplőim megmaradtak.Mostmár nem is fognak elmulni?Nem annyira vészes a helyzet de mégis zavar.Régebben néha szoliba is jártam de mostmár nem merek pedig az enyhén pattanásos bőrömnek mindig jót tett ha 2-3 hetente egy kis időre befeküdtem a szoliba.Ezt okozhatja a diane?Azt tudtam hogy esetleg az arra hajlamos embereknél okzhat májfoltot de szeplőt is?Most mivel kezeljem hogy elmuljon?Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szeplők témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos a hormonkezelések okozhatnak pigmentfoltokat, így szeplőt is. Idővel halványodni fognak, de pl. a Skinoren krém és a retinoidok (pl. Isotrexin, Differin gél) le tudják hámlasztani 3 hónap alatt a pigmentfoltokat. Ezeket sajnos csak receptre lehet kapni, ezért keressen fel személyesen bőrgyógyászt!

        Tisztelettel:

         Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-28 20:26:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés