• Pattanás okai 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hét hónapja szedem a diane35-öt és igazából nem hozta meg számomra a várt eredményt. Mitől jöhetnek még mindig ki pattanások? Régen írtak rá fel tetracyclin nevű antibiotikumot is, akkor is azt mondták, hogy ez meg fogja szüntetni a gondokat, ami jó is volt addig a 3-4 hónapig, amíg szedtem, aztán minden kezdődött előről. Most voltam természetgyógyásznál illetve olvastam, hogy a candida gomba is okozhat pattanásokat. Ez igaz? Régen sok antibiotikumok kellett szedni (még mandulaműtétem előtt) szinte állandóan beteg voltam, úgyhogy a candida gomba szintem magas és most fogok kezdeni egy 6 hetes intenzív méregtelenitő kúrát. Ez esetleg segíthet, vagy ennek semmi köze nincs a pattanásokhoz? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Candida gomba nem okozhat pattanásokat, viszont a sokáig szedett antibiotikum miatt kialakulhat úgynevezett Gram-negatív folliculitis, mely úgy néz ki, mint egy "rendes" pattanás, mégsem az. Azt tanácsolom, hogy keressen fel személyesen egy bőrgyógyászt, és kérje meg hogy a pattanásból ürülő gennyből küldjön el mikrobiológiai tenyésztésre, és annak eredménye alapján írjon antibiotikumot.

        A Candida diéta annyiban segíthet, hogy a szénhidrátot megszorítja, ami javíthat a pattanások állapotán, mert a pattanások sokszor összefüggnek a magas vércukorszintet követő magas inzulinszinttel. Úgyhogy nyugodtan vágjon bele a méregtelenítő kúrába, a pattanásokon csak javíthat!

        Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-22 16:48:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés