Ekcéma?

Tisztelt Doktornő! Az én problémám az, hogy pár hete kijöttek a kézfejemen, az újjaim között, pici, piros "púpok", amik időnként hol előjönnek, és viszketnek, hol pedig alig láthatóak, de teljesen nem akarnak elmúlni. Gondolom ezek az ekcémára jellemzőek. Ha az is, nem tudom, melyik fajtája, és hogy mit kenhetek rá. Megköszönném, ha tudna javasolni rá valamit, amivel elmúlna. Előre is köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bőrproblémák témában

Kedves Kérdező!

A kézujjak között jelentkező tüneteit okozhatja gombás fertőzés, irritatív vagy allergiás reakció is. Ha ezek a "púpok" hólyagok, akkor belső, góc eredete sem kizárt. Puhító kézkrémek visszahidratálják a bőrt, megelőzhetika berepedezést, de az ok megszüntetésével érhető csak el, hogy nem legyen kiújulás. Forduljon bőrgyógyászhoz, aki a szemrevételezés után megállapítja milyen erdetű lehet, kell-e további kivizsgálás.

Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus

Kérdés: 2008. április 29., 09:20; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
hólyagos, kiütéses, pattanásos...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy elég hosszú ideje elhúzódó problémámról szeretném kifejteni a véleményét. A bőröm tízenéves korom óta...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás