• Dermoid cista

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot kivánok! Azzal a kérdéssel fordulnák önökhöz, hogy tavaly nyáron cistát találtak a farok csontomnál ami begyulladt és kitakaritották. Most megint újbol jelentkezett ez a probléma. A cistát nem operálták ki mint utolag megtudtam. A betegség előzményeként mind két esetben a jobb kezem fájt. Ezzel kapcsolatos kérdéseim: mitől alakulhatot ki a cista? Milyen megoldás van az eltávolitására (csak műtéti vagy más kezelés)? Milyen a felépitése a cistának (pl: gyökere van-e)? Idegszálat érinthet-e(gondolok a kezem fájására előtte)? Önök mit javasolnak nekem a probléma megoldására? Válaszukat mielöbb várom és köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta témában

        Kedves Kérdező!

        A dermoid cystát gyulladás esetén nem is lehet és szabad eltávolítani. A teljes kiírtást csak gyulladásmentes esetben lehet elvégezni. Ekkor az ép szövetben haladva kerül eltávolításra. A cysta és gyulladásának kialakulásának hátterében több ok is állhat. A keresztcsont tájéki szörtűszökből indul ki. A műtét lényege a cysta falának teljes eltávolítása, mely a bőr alatti lágyrészekben helyezkedik el. Az eltávolítást csak műtéti úton lehet elvégezni. A cysta begyulladása helyi panaszt okozhat, a kéz fájdalmát valószínűleg nem ez okozta.

        Javaslatom, hogy a gyulladás lezajlása után a cystát és az esetleg általa okozott járatot sebészeti oszályon távolítsák el.

        Dr Boros Miklós sebész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-28 10:26:38; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció