• Fehér foltok a nyakon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Kislányom 8 éves. A nyakán , azaz a bal oldalon fehér foltok találhatók. Ezek nyáron felerősödnek. Már számtalan bőrgyógyásznál jártunk, akik gombának vélték és különböző krémeket írtak fel. Ez már kb. 2 éves kora óta van, egyre több folttal. A krémek hatása után be kellett volna barnulniuk a napon, de javulást nem tapasztaltunk. A festékhiányt kizárták. Szeretnénk már ennek a problémának a végére járni. Köszönettel: Békésiné K. Kornélia

        WEBBeteg szakértő válasza a foltosodás a bőrön témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos, ha gombás fertőzésről van szó, akkor a foltok nem barnulnak be a napon, csak ha  a kezelést a nyári napozási időszak előtt végzik, és a napozáskor már nincs gomba az érintett bőrterületen. Azt tanácsolom, hogy vegyen Nizoral sampont, és azt használják hetente 3x, 1 hónapig, utána csak minden héten 1x a következő nyári időszakig, és Nizoral krémmel kenjék az érintett területet naponta 2x 4 héten át. Ha nyárig a foltok nem múlnak el, akkor pigmenthiányról van szó.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-15 12:19:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés