• Pattanás felnőttkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbiakban kérném a tanácsát. Anno tinédzser koromban rettenetes pattanásos voltam,a rendszeres kozmetikai kezelés sem segített, ezért 17 éves koromban Diane 35 tablettát írtak fel. A gyógyszer valóban gyorsan csodát tett és szedtem is 26 éves koromig, amikor is abbahagytam, mert gyermeket szerettünk volna a párommal. Alig hagytam abba a szedését ismét csupa gyulladt pattanással lett tele az arcom. A ciklusaim 70-80 naposak voltak. Felkerestem egy nőgyógyászt, aki UH-ot és laborvizsgálatot végzett. A labor szerint a PROL PROLÖ szintem 524.1 volt, ami kicsit magasabb a normálisnál. Az orvos nem állított fel diagnozist, hanem Bromocripotint és Adimetet írt fel, hol napi egyet hol napi kettőt látatlanban, mert hiába jelentkeztem be, ő csak az aszisztensén keresztül küldte a recepteket és a szedési utasításokat. 1 év múlva mivel semmi nem változott elmentem a Kaáli Intézetbe, ahol a korábbi UH kép alapján azt mondták szinte reménytelen a normál teherbeesés, (inszeminációt javasoltak)ha jól tudom sok volt a ciszta? Elküldtek átjárhatósági viszgálatra, ami után szerencsére azonnal teherbeestem normál úton. A bőröm a terhesség során sem tisztult ki teljesen. A szülés után 6 héttel pedig újra gyógyszert kezdtem szedni, ami megint rendbehozta a bőrömet. Most 2 évvel a kisfiam születése után ismét szeretném abbahagyni a tabletta szedését és a természetre bízni, hogy mikor lesz kistestvér. A múlt hónapban azonban véletlenül kihagytam 3 tablettát és az arcomon már is megjelent néhány akné, pedig bíztam benne, hogy a szülés rendbe tette a hormonjaimat. A neten olvasottak alapján úgy látom, hogy a tüneteim nagyon hasonlítanak a PCOS tüneteire. Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy ha abbahagyom a tabletták szedését és újra kijönnek a pattanások, Ön szerint kihez forduljak bőrgyógyászhoz vagy nőgyógyászhoz, mert gondolom hormonális bajok okozzák az aknékat, amin leginkább nőgyógyász segíthetne. Bár azt olvastam, hogy ha tényleg PCOS-ről van szó, akkor az nem gyógyítható :-(( Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel: Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a aknék témában

        Kedves Kérdező!

         Valószínű, hogy tényleg PCO-syndroma áll a háttérben, mely hormont termel. Az androgén hormontermelés okozza az aknés tüneteket, és sajnos az antiandrogén gyógyszer szedés a legjobb megoldás a problémára. A PCO-syndromás betegek gondozása nőgyógyász és bőrgyógyász szakorvos közreműködésével együttesen  történik.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-04 20:01:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        T. Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy a lábamon lévő piros kiütések allergia miatt vannak-e vagy az alapbetegségem miatt. Megyek orvoshoz, de csak sokára kaptam időpontot, ezért szeretném kérdezni, hogy addig mivel kezeljem. Alapbetegségem:...
        Két napja mecsípet valami a combomon, valószínű, kertészkedés közben. Kemény csípés, a közepén fehér és levedzik, körben bepárásodott és viszket. Eddig ilyet még nem tapasztaltam. Menjek orvoshoz? Köszönettel, Klára
        Jonapot! Azt szeretném kérdezni hogy már 1 hete a szemeim alatt az orcáknál piros folt jelent meg mind ket szemem alatt es égnek a foltok pár nap után lehámlanak. És nagyon zavaro Van amikor csak halvany piros de van amikor mar vörös. A szám...
        Tisztelt doktornő/úr Már körülbelül egy fél éve van rajtam ez a kis kinövés. Nem fáj, nem csíp, nem viszket nem gától semmiben sem. Viszont előtte volt egy sorozatos fityma gyulladásom. 2-3 hétig tartott a gyógyulás majd jegesmedve...
        Rózsaszínű kiütések a combok külső oldalán es a farpofakon. Kiütések a test többi részen nem tapasztalhatóak. Ezzel egyutt erős torokfajas, levertseg, izomfajas, fejfájás. Nincs szexuális kapcsolat az elmúlt egy évben.
        Tisztelettel kérdezem, nyíltan hirdeti elég drágán az alábbi link szerzői a szemölcs elleni szereket is, lehet e valóság alapja? Nagyon nagyon érintett vagyok, mert már a szemhélyamon is jelentkezett a szemölcs, tudom, az idős kortól is...
        Jó Napot Kívánok! 11 éves kislányomon a mellékelt fotón látható kiütés jelent meg néhány napja a felkarján. Már napokkal ezelőtt írtam Önnek, de valami rendszer hiba miatt nem ment el az üzenet. Azóta a térdén és a felkarján, a már...
        Nekem egy olyan problémám lenne hogy az életem során 2-prostituáltall létesitettem orális szexet az eggyikel 3 éve a másikkal 1.5 éve, óvszert mindkét alkalommal használtam, elkaphattam valamilyen betegséget? Tüneteket a mai napig nem...
        Szép napot! Lassan egy hónapja voltam strandolni a családdal. Azóta a herezacskóm viszket és vörös. Kissebb részeken hámlik. Az érzés elég kellemetlen és nem tudom, hogy milyen orvoshoz fordulhatnék, bőrgyógyász vagy urológus. Vagy éppen...
        Kedves Doktor nő! 25 éves vagyok és 1-2 hónapja nagyon hullik a hajam. Azt is eszrevettem hogy minimalisan korpasodik is a fejborom,es viszket. Ez nem is lenne annyira zavaro de a hajhullasomat nagyon sulyosnak tartom. Ha szamit valamit voltam...