• Ekcéma. Gyógyítás vagy csak tüneti kezelés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Gyermekkoromból megmaradt bőrallergiában, ekcémában szenvedek. Az ekcémás bőrtünetek megjelenése teljesen rapszódikus. Valamikor hónapokig semmi s utána tör elő a viszketés és bőrhólyagosság, és hetekre tönkreteszi az éjszakáimat, s nappal sem sokkal jobb a helyzet. A kérdésem a következő. Lehet-e gyógyítani az ekcémát, vagy csak a szteroidos tüneti kezelés marad életem végéig? Válaszát előre is megköszönve tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a ekcéma témában

        Az említett belső eredetű, örökölt ekcéma, másnéven atópiás dermatitisz a legtöbb esetben kisgyermekkorban kezdődik és az esetek többségében a gyermekek ki is növik kamaszkorra. Akinél elhúzódik felnőttkorig, annak már nincs esélye azt kinőni. Meggyógyítani ugyan nem lehet, de kezeléssel tünetmentessé tenni igen, és már korántsem csak szteroid krémes kezelések állnak rendelkezésünkre. Keresse fel valamelyik bőrgyógyászati-allergológiai szakrendelést, ahol gondozásba veszik és reménykedhet a tartós tünetmentességben.

        Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-04-23 09:07:26; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés