• Bőrkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno/ur! 29 eves , 1 gyerekes no vagyok , problemam kb 2 eve kezdodott amikor testemen csalankiutesszeru foltok jelentkeztek , ami viszketegseggel jart . Az allergia tesztek negativak lettek , en candidara gyanakodtam de sajnos itt Erdelyben nincs lehetoseg a verbol valo kimutatasara . Elvegeztem az endokrinologiai vizsgalatokat is az eredmeny a kovetkezo lett:TSH: 2.76 mU/l, FT4: 0.88 ng/dl , az orvos lidaxa 10 (1db reggel ) es euthyrox 25(reggel 1 db) irt fel . 3 honapig szedtem aztan a lindaxa-t abbahagytam miutan a labor eredmenyek a kovetkezok lettek : TSH:1.56 mlU/L , FT4 :19.5 pmol/L . De sajnos meg mindig ritkan jelentkeznek a kiutesek .Az euthyroxot decemberig irta ki az orvos .Szeretnem megkerdezni hogy a kiuteseknek lehetnek mas okai is , esetleg candida ? Meglehet-e szabadulni vegleg ezektol a kiutesektol? Meddig kell szednem a gyogyszert?

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező!

        A pajzsmirigybetegséghez társulhat csalánkiütés, mely a pajzsmirigybetegség gyógyulása után megszűnik. A Candida gomba nem szokott testszerte csalánkiütést okozni. Csalánkiütéseknek rengeteg oka lehet, gócfertőzések, autoimmun betegség, fizikai tényezők (hideg, meleg, nyomás, testhőmérséklet emelkedés), stresszhatás, gyógyszerek, élelmiszerek is. A pajzsmirigy hormon szedése addig szükséges, amíg a pajzsmirigyfunkció normálissá nem válik.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-31 23:56:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 20:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: