• Vitiligo

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Kb. 2 éve vitiligo nevű bőrbetegséget diagnosztizáltak nálam. A kézfejemen, és nemiszerv környéken alakult ki pigmenthiányos terület. Pajzsmirigy vizsgálat során nagyon magas anti tpo-t mértek, így kiderült, hogy a Hashimoto betegség okozhatja. Életmód és táplálkozási ajánlásokat betartottam, de javulás nem történt. Pszichésen rendkívül megvisel ez a betegség, egyedül érzem magam. Létezik terápia vagy bármilyen gyógymód ami hatásos lehet ezzel szemben, vagy nem tehetek semmit, és együtt kell élnem ezzel a betegséggel? Köszönöm a segítséget

        Dr. Bodnár Edina válasza a vitiligo témában

        Gyulladáscsökkentő (lokális steroidok, calcineurin inhibitorok) krémek mellett fényvédő, esetleg speciális fénykezelés alkalmazásával nagyon lassan várható részleges vagy teljes repigmentáció.


        Kérdés: 2020. június 04., 18:20; Megválaszolva: 2020. június 21., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.