• Piros folt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A páromnak az alhasán és a fenekén több mint fél éve vannak foltok amik viszketnek is neki. Eléggé határozott körvonalai vannak. Volt kétszer is orvosnál, egyszer ekcémára írtak fel neki krémet, utána gombás fertőzésre. Sajnos nem múlt el és 3 hónapja az én szeméremdombomon is megjelent ugyanaz. Mind a ketten napi 2x kenegetjük candid-b krémmel (https://www.practo.com/medicine-info/candid-b-cream-51834), vettünk be gyógyszert is gombás fertőzésre, de nem múlik el, csak kevésbé csúnya/viszket. Mivel Indiában élünk, itt másféle gyógyszerek vannak. De az aggasztó, hogy mást mondanak az orvosok. Ha jól tudom viszont az ekcéma nem fertőző. Köszönöm előre is! Fotó: https://imgur.com/a/A76mViw

        Dr. Bodnár Edina válasza a gomba témában

        A kép alapján egyértelmű, hogy gombás fertőzésük van. Terbinafine hatóanyagú gyógyszert kellene szedniük naponta 250 mg-ot 6-8 hétig. Helyileg Travocort kenőcsöt javaslok.


        Kérdés: 2020. április 05., 10:09; Megválaszolva: 2020. április 10., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.