• Bőrkiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A kérdés a páromról szól. Január közepén keletkeztek az egész testfelületén piros kiütések. Volt ami nagyobb lett, volt ami nem. Először ekcémára gyanakodtunk, mert az gyerekkora óta van, de a krém nem javított rajta. Ez kb 2 hétig ment. Az itteni bőrgyógyász rüh fertőzés gyanúját állapította meg. A felírt krémmel lekezeltük magunkat, mindent kimostam 90 fokon, az ágyat forró vasalóval átvasaltam. A zsírosító krém amit szintén felírt sokkal jobban előhozta a kiütéseket(Carbamidos nyugtató krém). Kapott gyógyszert is. Be is szedte, de a kiütések egyszer erősebben jönnek elő, máskor elhalványulnak. Minimális viszketéssel társul. Azóta volt újra a bőrgyógyásznál, az volt a válasz, hogy a meleg miatt jönnek ki ezek rajta. A legtöbb a felkarján és a hasán jött ki. A munkahelyén senki nem fertőződött meg január óta. Rajtam sem jelentek meg még tünetek. Nem tudjuk akkor mi okozhatja. Már bőrkímélő tusfürdőt használ, mosószert is váltottunk. Beírom a gyógyszereket, a krémeket és képet tudok küldeni a párom hátáról ahol a legtöbb jött ki.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Ruhesseg témában

        Sajnos kèpet nem kaptam a kérdéshez. A rühatka fertőzés sokszor elhúzódó tüneteket okoz főleg ekzémás bőrön. Ilyenkor steroidos nyugtató krém mellett antihisztamin kezelés javasolt.


        Kérdés: 2020. március 07., 08:23; Megválaszolva: 2020. március 17., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A párommal nagyobb kihagyás után lefeküdtünk. Az aktus végeztével, a páromba élveztem, ami számára szinte azonnal égő, csípő érzést váltott ki. Másnap ez szintén megismétlődött. Ebből kifolyólag...