• viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 3 hete szinte egész nap vakarózok, tenyerem, kézfejem, alkarom, nyakam, talp, lábfej, has felső része, mondhatni testszerte. Eléggé idegesítő. Teljesen biztos, hogy nincs semmi parazita fertőzésem és a személyes higiéniám is rendben van. Nem használok semmi allergizáló kenceficét és semmi új anyaggal nem kerültem kontaktusba. Mivel vannak autoimmun betegségeim, megijedtem, hogy nem valami azokhoz köthető komoly baj, ezért csináltattam vérképet, de teljesen hibátlan. Sem gyulladást, sem allergiát, sem semmi problémát nem jelez, máj-vese-hasnyálmirigy stb minden rendben, még az immunglobulinok is. Egyéb tünetem nincs. Jelenleg az autoimmun betegségek miatt szerencsére nem szorulok gyógyszeres kezelésre ezért csak koleszterinre es gyomorsavra szedek gyógyszert, azoktól nem viszkethetek. A bőrömön semmi nem látszik, viszont amikor elkezd viszketni, a mellékelt képen látható, 1-2 órán belül teljesen eltünő kiütéseim lesznek. Ha a tenyér vagy a talp viszket, nem jönnek elő ezek a csalánkiütések csak simán piros lesz és meleg. Eléggé megterhelő ez a viszketés, nem tapasztaltam még ilyet, csak akkor múlik el ha levocetirizint veszek be amit nyáron szoktam pollenallergia miatt. Mi okozhatja a viszketést és mi lenne a javaslata? Köszönöm a segítségét. Üdvözlettel.

        Dr. Bodnár Edina válasza a urticaria témában

        Valószínű, hogy autoimmun mechanizmusa van a csalánkiütésnek is. Próbáljon meg napi szinten folyamatosan antihisztamint szedni, hátha nem térnek vissza a kiütések.


        Kérdés: 2020. február 24., 23:14; Megválaszolva: 2020. március 17., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?