• Diagnózis C8400

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvosnő! Köszönöm a válaszát, amit 2020.01.29-én kaptam Öntől, Bőrgyógyászati szövettani eredmény kiértékelésére kértem. Szeretném, ha néhány kérdésemre válaszolna, mivel ez a diagnózis szinte sokkolt engem. 2019. 11. hó vége felé egy apró pici, pattanásszerű növedéket vettem észre a jobb mellem felső részén. Gondoltam egy kis pattanás, és majd elmúlik. Figyeltem, hogy hogyan viselkedik, és nem akart múlni, ezért megmutattam a bőrgyógyász doktornőnek, és tájékoztatott, hogy jó lenne eltávolítani. A műtét 2019.12.13.-án megtörtént és vártam a szövettani eredményt, amit 2020.01.21.-én kaptam meg, és ezt elküldtem Önnek, és a fenti időpontban választ kaptam a kérdésemre. Azóta több alkalommal jártam Onkológus Főorvosnőnél az alábbi vizsgálatokat kérte: Nyaki Ultrahang, Mell Ultrahang+ mammográfiai vizsgálat, Axillák, Mellkas rtg, Labor eredmény, Hasi Ultrahang minden eredményem negatív volt, (Csatoltam) aminek természetesen nagyon örültem. Az ágyékomon a forgómnál talált az Ultrahangos doktornő jobb és bal oldalon néhány eltérést, 15 és 19 mm –es megnagyobbodást, de a kezelő Orvos Főorvosnő azt mondta, hogy ezzel nem kell foglalkozni. (Csatoltam) Megjegyezni kívánom, hogy nagyon fáj a csípőm, esetleg a gyulladás kihat erre a területre? 2020.02.11-én megszületett az Onkotime döntés és megfigyelést javasoltak. Nagyon örültem hogy nem kell kezelést kapjak. Nagyon kedves és aranyos a Főorvosnő akihez járok, megdícsért hogy a lehető legjobb döntés volt hogy az észleléstől számítva tulajdonképpen 2-3 héten belül ki lett operálva az elváltozás. (9 mm-es volt) Sok kérdés van bennem, amire nem volt lehetőség kitérni, mert egyszerűen nem jutott eszembe. Tulajdonképpen semmit nem tudtam erről a betegségről, ez egyik napról a másikra jött. Este amikor lefeküdtem még nem volt ott a növedék, reggelre megjelent, és mint kiderült daganatos formában. Szeretném kérdezni, hogy honnan lehet tudni, hogy van-e, esetleg több léziója ennek az elváltozásnak? A bőrön minden esetben megjelenik ha valami probléma van? Milyen stádiumnak nevezik az én esetemet? Mi a tapasztalat az esetemben, mivel gyorsan cselekedtem, a kimetszés is időben megtörtént, hogy nem tér vissza? Hogyan kerülhetem el, hogy ne legyen még egy ilyen? Vajon mi hozhatta ki? Három havonta kell menni fizikai vizsgálatra, és hat havonta vérvételre és egyéb vizsgálatokra. Mire számíthatok? Megnyugodhatok? Köszönöm szépen a válaszát, minden jót kívánok! Rózsa 2020.02.24.

        Dr. Bodnár Edina válasza a CTCL témában

        Kedves Rózsa! IIB stádiumú betegsége van. Mivel bőrre lokalizált lymphomája van, a bőrön is látható lesz, ha esetleg kiújul a betegsége. Sajnos nem tud semmit tenni a kiújulás megelőzésére, és azt sem tudom megmondani mi okozhatta. Mivel általában lassú lefolyású betegségről van szó, arra számíthat, hogy évekig stabil lesz a betegsége.


        Kérdés: 2020. február 24., 21:16; Megválaszolva: 2020. március 17., 20:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A párommal nagyobb kihagyás után lefeküdtünk. Az aktus végeztével, a páromba élveztem, ami számára szinte azonnal égő, csípő érzést váltott ki. Másnap ez szintén megismétlődött. Ebből kifolyólag...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.