• Sumetrolim mellékhatás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Sumetrolim első két tabletta beszedése után (Streptococcusra pár hete szerdtem dalacint, de nem gyógyultam ki, és a fülorrgégészem szerint csak penicilint vagy sumetrolimet tud adni) a mellékelt képen látható módon felhólyagosodott a nagylábujjam alatti bőrfelszín. Először csak megduzzadt és bepirosodott, érzésre mintha méhcsípés lenne, utána felhólyagosodott. Az antibiotikum szedését abbahagytam, tervben van jövő héten az allergiológus felkeresése-mivel penicilinérzékenységem már van-, de szeretném megkérdezni, hogy erre a területre tudok e kenni bármilyen krémet, hogy hamarabb gyógyuljon, mert a vízhólyag 2napja tart. Ki lehet szúrni egyáltalán? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdv. Evelin

        Dr. Bodnár Edina válasza a Sumetrolim témában

        Nagyon valószínű, hogy a Sumetrolim okozta gyógyszerallergiáról van szó. Kiszúrhatja a hólyagot, de a hólyagfedelet ne vegye le. Kenje be naponta 2x Fucicort krémmel, és ragassza is le.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 27., 12:17; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Húgycsőnyílás körüli vörös folttal indultak a panaszaim a húgycsőnyílás alatt, majd körülötte is. Klebsiella Pneamuae-t találtak. Csak fotón látszanak, mintha apró kis hólyagok lennének a makkomon, de egyébként inkább...
        Tisztelt Szakértők, Azzal a problémával fordulok Önökhöz,hogy az utóbbi egy évben jelent meg a makkomon egy fehères-bőr színű képlet, mozgatható, nem tömött, valószínűleg valami genny vagy ilyesmi található benne. Ma voltan...
        Tisztelt Doktornő, Ahogy a koràbbi kérdésben írtam, sikerült elvakarnom az anyajegyem/szemölcsöm. A felülete száraz és kicsit viszket is. Csatolva küldök fotót. A széle mintha cikcakkos lenne, nem tudom hogy ez a baleset következménye e....