• Borszin elvaltozas, borpir

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno! Kulfoldrol irok, ezert is fordultam eme lehetoseghez, es a kovetkezo kerdesem lenne. Fogfajas miatt az elmult 4 napban intenziven szedtem Ibuprofen 400mg gyogyszert.Az intenzivitas azt jelenti kb 6 orankent 1 tabletta .Neha egy egy szem algopyrynt is. Mindenek elott pedig diclofenac stada gyogyszert is, ezt meg az Ibuprofen elotti idoszakban. Hetfo reggel a bal oldalamon,derek tajekon elkezodott borszin elvaltozas. Tenyernyi, barnas, pirosas folt. (A fejmosast vallalom, nem igazan kellett volna ezt igy kivitelezni, marmint a gyogyszerek ilyen meretku szedeset.) Mint olvastam az ibufrennek van ilyen mellekhatasa, bor elvaltozas. Remelem errol van szo es nem mas, komolyabb dologrol. 2 honapja volt egy Basiloma eltavolitasom. Ez a testem masik jobb oldlalan volt talalhato. Ma elmentem fogorvoshoz mivel a gyogyszerek hatastalanok voltak es csak fajdalmat csillapitottak. Fogorvos felirt antibiotikumot Auqmenting/Amoxicilina 785/125mg. Olvasva annak mellekhatasait, el sem merem kezdeni most :( Mi az On velemenye? Mikor muilik el a folt, ha elmulik ez magatol egyaltalan, vagy szukseges mas? Talalkozott On ilyesmi temaval? Valaszat elore is nagyon koszonom. (Antibiotikum kurat nem kezdem el jelenleg) Udvozlettel: Laszlo

        Dr. Bodnár Edina válasza a Gyógyszer témában

        Igen, ez a bőrkiütés lehet gyógyszerallergia. Azt javaslom, hogy hagyja abba a NSAID gyógyszerek (ibuprofen, diclophenac) szedését és kezdje el az antibiotikumot. A kiütésre antihisztamint (pl. Cetirizin/Aerius/Xyzal) javaslok lokális steroid (pl. Advantan/Elocom) mellett.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 23., 16:37; Megválaszolva: 2019. július 27., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: