Keloidos hegek

Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, tele keloidokkal. A jobb válam tele van vele, és a balon is egyre több van. A mellkasomon pedig egy elég nagy van. Dermatix szilikongéllel kenem, a mellkasomon lévőt pedig tapasztom. Sajnos ha megjelenik a vállamon egy pattanás, általában meg is marad.. Mit kellene tennem, hogy ne legyen több? Illetve mit lehetne tenni a már meglévőkkel. A fagyasztás mennyire bizonyosul jónak? Szteroidot nem szeretnék... Bármilyen jónak tűnő megelőzés, illetve kezekés érdekel!

Dr. Bodnár Edina válasza keloid témában

A meglévő keloidos hegeket intrafokális steroid + fagyasztás + szilikon együttes alkalmazásával lehet kezelni. Sajnos a kezelés nagyon hosszan tart.

Ha pattanások miatt alakulnak ki a hegek, akkor kis dózisú szisztémás retinoidot javasolok.

Kérdés: 2019. június 23., 13:35; Megválaszolva: 2019. július 09., 13:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piercing vadhus kerdes
Kedves Doktorno! Kb. 1 honapja lett ful piercingen, porcot szurtak at. Rendszeresen apolon, de kb. 1 hete eszrevettem, hogy a szuras mellett van egy...
Keloid
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A mellkasomon van egy keloid, illetve a karomon felül több pici. A mellkasomon lévő valószínüleg spontán alakult ki kb 12...
Bőrgyulladás, szepszis
Kb. 11 éves korom óta van egy keloidom a mellkasomon. Ezt kb. 4 éve megműtötték, ez által még nagyobb lett. Sokat fájt, de azt mondták fájhat, így...
Kleoidos heggel mit lehet kezdeni?
Üdv! Kb. 1, 5 évvel ezelőtt vettek le a nyakamról 2 db anyajegyet. A helye elég csúnya lett, kleoidos heg alakult ki.: (Mivel lenne érdemes kezelni?...
fájdalmas keloid
Tavaly áprilisban észrevettem a jobb combomon, a fenekem alatt egy anyajegy szerű bőrkiemelkedést. A bőrgyógyász akkor megnézte, mondta, hogy a...