Elváltozás

Kedves Doktornő! Intim területen jelent meg egy véranyajegynek diagnosztizált elváltozás,amely viszonylag gyorsan (1-2hónap) alakult ki és most keményebb gombóc formájában feszíti az adott területet.Bőrgyógyász szakorvossal konzultáltam,ő azt mondta,hogy ez nem fajul rosszindulatúvá.Ha zavar akkor sebészeti kimetszés javasol.Az Ön véleményére is kíváncsi vagyok.Valóban megnyugodhatok,h ebből nem lehet nagyobb,rosszindulatú probléma? Illetve sebészeti megoldáson kívül választható esetleg a lézeres eltávolítás? Pár anyajegy már eltávolításra került rólam,rendszeresen járok ellenőrzésre. (Az egyik anyajegy diagnózisa dysplasticus naevus volt) Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza angioma témában

Ha véranyajegyről van szó, akkor elsősorban a lézeres vagy elektrokauterrel való eltávolítást javaslok. Ezek az elváltozások nem nagyon szoktak malignizálódni.

Kérdés: 2019. június 07., 08:29; Megválaszolva: 2019. június 17., 16:31
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Borproblema
Tisztelt Doktor Nő! Kb 1 hete vettem észre az oldalamon egy kicsi piros holyagszeruseget ami nem múlt el és ma megkapartam és nagyobb lett és belilult!...
Vöröses, lilás kiütések a...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül egy éve fedeztem fel, hogy a herezacskómon szigetszerűen apró vöröses/lilás kiütések vannak. Kifeszített...
Mi lehet ez?
Tisztelt Dr Ur,No! Kerdesem lenne hogy ez a kis verrogszeru valami mar eleg reg kb 1-2 eve ott van a herezacskon (kepet mellekeltem) nem nagyon mulik onnan...
TŰZFOLT CSECSEMŐ ARCÁN
Tisztelt Doktornő! Öt hónapos kislány unokám bal arcocskáján születéskor halvány tűzfolt volt látható. Akkor szinte észre sem vettük. Ez a...
húgycső nyílásnál apró pont
Tisztelt Doktor Nő! Az én problémám a következő lenne ami már nagyon nyugtalanít. A péniszemen pontosabban a makkon a húgycső nyílásnál...