• Bőrgyógyászati tanács kérése hólyagos folyadékkal telt nehezen gyóyuló kiütésekre.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Tanácsot szeretnék kérni férjem bőrproblémájának megoldására, aki 75 éves. Másfél éve a törzsén apró viszkető csalánkiütésszerű bőrelváltozás jelentkezett. Sok-sok hónap után - és bőrgyógyászok által felírt gyógyszerek és kenőcsöktől - az elmúlt, de azóta is mindig jön valami újabb!! Jelenleg főleg a lábszárán, de elvétve a testén, és az arcán is folyadékkal telt 1-2 cm-es sárgás folyadékkal telt hólyagok keletkeznek, melynek a helye nagyon nehezen gyógyul, főleg a lábszárán. A vizsgálatok során készült a véréből allergiavizsgálat, ami negatív lett. A bőrén keletkezett hólyagból is vettek mintát, melyet a Debreceni Mikrobiológiai Laborban megvizsgáltak. Az eredmény: Aerob baktérium és sarjadzó gomba NEM TENYÉSZETT KI. Városunkban 2017-től több bőrgyógyásznál próbálkoztunk szakrendelésen és privát rendeléseken, sajnos eredménytelenül. A lábszárán lévő hólyag utáni sebek egyre csúnyábbak, és nem gyógyulnak, vagy csak nagyon nehezen! A férjem inzulinos cukorbeteg, reggel és este adja be az inzulin. Vérhígítót szed Eliqis-t, és még sok más gyógyszert szívre, vérnyomásra. Kérem szíves tanácsukat problémánkra. Köszönettel: GJ

        Dr. Bodnár Edina válasza a Holyagos betegség témában

        A tünetekből szövettani vizsgálat kellene, mert véleményem szerint autoimmun hólyagos betegséggel, ún. bullosus pemphigoiddal állunk szemben. Egyetemi Klinikára menjenek a panasszal!


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 03., 11:43; Megválaszolva: 2019. június 06., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: