• Bőrviszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktornő! 2 éve kénytelen vagyok szedni a Cetirizin gyógyszert mert a lábfejemen és a kezemen-karomon piros csíkok jelennek meg és viszketnek,ezt a gyógyszert találtam ami enyhíti a viszketést! Hiába mentem el itt bőrgyógyászhoz azt mondták hogy ki van száradva a bőröm és fürdető olajat írtak fel ami persze nem használt. Ajánlották az allergia vizsgálatot is de nem birok ki 3-4 napot gyógyszer nélkül. Azt mondták a vizsgálat előtt nem lehet szedni mert befolyásolja az eredményt! Esetleg tudna valami tanácsot adni hogy ne kelljen gyógyszert szednem és hogy tudom ki szűretni hogy mitől lehet ez a viszketés? Befolyásolhatja.e a fogamzásgátló gyógyszer ha már kb 20 éve szedem? Előre is köszönöm válaszát! :)

        Dr. Bodnár Edina válasza a Allergia témában

        Érdemes lenne először góckutatást végezni, mert az is állhat a tünet hátterében. A viszketést cukorbetegség, màj-és vesebetegség, illetve daganatok is okozhatják, ezeket szintén ki kell zárni. Ha nem tudja elhagyni a Cetirizint, akkor az antihisztamin mellett is el lehet végezni az allergiateszteket vérből, illetve az egyéb teszteket is (természetesen bekalkulálva a fals negatív eredményt).


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 27., 18:51; Megválaszolva: 2019. június 06., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: