Bőrviszketés

Üdvözlöm Doktornő! 2 éve kénytelen vagyok szedni a Cetirizin gyógyszert mert a lábfejemen és a kezemen-karomon piros csíkok jelennek meg és viszketnek,ezt a gyógyszert találtam ami enyhíti a viszketést! Hiába mentem el itt bőrgyógyászhoz azt mondták hogy ki van száradva a bőröm és fürdető olajat írtak fel ami persze nem használt. Ajánlották az allergia vizsgálatot is de nem birok ki 3-4 napot gyógyszer nélkül. Azt mondták a vizsgálat előtt nem lehet szedni mert befolyásolja az eredményt! Esetleg tudna valami tanácsot adni hogy ne kelljen gyógyszert szednem és hogy tudom ki szűretni hogy mitől lehet ez a viszketés? Befolyásolhatja.e a fogamzásgátló gyógyszer ha már kb 20 éve szedem? Előre is köszönöm válaszát! : )

Dr. Bodnár Edina válasza Allergia témában

Érdemes lenne először góckutatást végezni, mert az is állhat a tünet hátterében. A viszketést cukorbetegség, máj-és vesebetegség, illetve daganatok is okozhatják, ezeket szintén ki kell zárni. Ha nem tudja elhagyni a Cetirizint, akkor az antihisztamin mellett is el lehet végezni az allergiateszteket vérből, illetve az egyéb teszteket is (természetesen bekalkulálva a fals negatív eredményt) .

Kérdés: 2019. május 27., 18:51 ;Megválaszolva: 2019. június 06., 14:16
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mi lehet ez?
Jó napot kívánok! A nagymamámról lenne szó, aki 67 éves. Szeretném segítségét kérni, ugyanis már a 4. orvos állt tanácstalanul, hogy ilyet...
Allergia
Főleg az arcomon de lassan az egész testemet, kezem, szemhéjjam, ujjaim, hasam, karom tele van apró kis hójagokkal amik nagyon viszketnek. Voltam...
bőrpirosság
Tisztelt Dr Nő, Hete a képen látható piros néha viszkető foltok jelentek meg a jobb kézfejemen és a csuklómon. Néha halványabban néha erősebben....
pici piros viszkető pöttyök
Tavaly nyár végén kezdődött, ez elején azt hittem hogy a meleg miatt jönnek ki rajtam. Pici piros viszkető hólyagocskák, az volt a jellemző hogy...
Viszkető kiütések
Kedves Doktornő! A tüneteim kb 1 éve kezdődtek. A bőröm erősen kiszáradt és erősen viszkető kiütések jelentek meg néha a lábszáramon és...