• Pemphigus Spirulinától?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy a Pemphigus családba tartozó kórképeknél előfordulhat-e, hogy kialakulásában a Spirulina alga, illetve az Echinacea szedése közrejátszik. Hogy a betegséget fellobbanthatja, az számomra is ismeretes, viszont nem tudom, hogy a betegség kialakulásához is hozzájárulhatnak-e ezek az étrendkiegészítők. Illetve ha igen, abbahagyásuk esetén elmúlhat-e a betegség. Olvastam, hogy van gyógyszer indukálta pemphigus is, de magyar nyelvű oldalakon nem találtam egyértelmű választ ezzel a két táplálékkiegészítővel kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Pempigus témában

        Én sem olvastam ezzel kapcsolatos esetbeszámót, de minden ember egyedi, ezért előfordulhat hogy provokálhatnak pemphigusos tünetet. Ha erre gyanakszik, mindenképp hagyja abba ezen étrend-kiegészítők használatát, és forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 07., 11:20; Megválaszolva: 2019. február 19., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: