• Tisztelt Doktor Nő!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Néhány napja érkezett válasz a kérdésemre, ami egy fehér ponttal volt kapcsolatos, amit a makkomon fedeztem fel. Újabb bőrgyógyászat "látogatása" után megállapították, hogy szerintük LSA betegségről van szó. Erős szteroid tartalmú kenőcsöt kaptam (Dermovate). Azt mondta a tisztelt doktörnő aki elkezdte a kezelést, hogy ha ezt használom meg fog gyógyulni a dolog. Az iránt érdeklődnék, hogy ez a betegség teljes mértékben meg fog szűnni? Elég rémisztő dolgokat olvastam az LSA-ról, igaz kis százalékban de a rák kialakulását is emlegetik, a betegséggel kapcsolatosan. Az orvosom szerint az én esetemnél ettől nem kell félni. Mikor alakulhat ki ennél az LSA betegségnél rák? Ha nem kezelik? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a LSA témában

        LSA kezdődhet fehér foltként. Ha kezeli lokális steroiddal, akkor el fog múlni a tünet, és nem alakul ki daganat sem. Kezelés és kontroll nélkül évek-évtizedek múlva kialakulhat daganat a LSA területében.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 18., 05:00; Megválaszolva: 2019. január 18., 23:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: