Hirdetés
      • Körömgomba? Mivel kezeljem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Úr! Körülbelül 3 éve tapasztaltam először némi változást a nagy lábujjam körömfelületén, amikor is halványan sárgulni kezdett. Internetes böngészés után rögtön körömgombára gondoltam, amire Kitonail köröm ecsetelőt vettem és azzal kezeltem 3 hónapig, majd abbahagytam. Nem történt negatív változás azt követően 2 évig. Nemrégiben fehér ívelt vonalak jelentek meg a körmön. Olvastam a teafaolaj jótékony hatásáról és azzal kezdtem kezelni. Rosszabb lett. Megerősödtek ezek a fehér minták. Most Amorolfin Teva-val kezelem, de attól tartok ez kevés lesz. Mit gondol van értelme ezeknek a gyógyszertári készítményeknek, vagy válasszak inkább lézeres körömgomba eltávolítást? Egyáltalán körömgombáról lehet szó? Már a másik lábam nagylábujj körmén is kezdenek megjelenni ezek a fehér ívelt minták. Mit javasolna a leghatásosabbnak? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Ivett

        Dr. Bodnár Edina válasza a köröm témában

        Nem javasolom az önkezelést! Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz, ahol gombatenyesztést kellene végezni. Nem is biztos, hogy gombás fertőzés okozza a körömtünetet. Érdemes lenne egy általános labor vizsgálatot is végezni.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2018. december 11., 22:37; Megválaszolva: 2018. december 30., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: