• Lábszárfekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kolléganőnknek évek óta tartó súlyos lábszárfekélye van, amit nem kezel, szaga is van és folyamatosan váladékozik a seb mert az asztala alatt egy tócsa van és amerre jár hordja körbe. Szeretnénk kérdezni mivel egy irodában ülünk vele illetve egy mellékhelységet használunk, hogy a kezeletlen elfertőzödött seb jelent számunkra valamilyen fertőzés veszélyt? Válaszukat előre is köszönjük.

        Dr. Bodnár Edina válasza a lábszárfekély témában

        Ha nem nyúlnak a sebváladékhoz, akkor potenciálisan nem jelent veszélyt senkire a fertőzött, váladékozó seb.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2018. november 27., 15:30; Megválaszolva: 2018. december 04., 23:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kb 2 éve voltam bőrgyógyásznál és időskori szeborreás keratózist állapított meg nállam. Ez az elváltozás a hajas fejbőrömön két oldalt található, van amelyik borsó nagyságú enyhén kiemelkedő, van amelyik 2-3cm...
        Üdvözlöm! A panaszom többek között a csatolt képen látható piros folt lenne, ami a csuklómon jelenik meg időközönként és nem tudom, hogy kapcsolatban van-e egyéb tüneteimmel. Diprosalic kenőcs hatására több napi használat után elkezd...