• autoimmun reakció vagy rovarcsípés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr.-nő! Szeptember elején a jobb mellem külső oldala és a hónalj közé eső részen megcsípett egy darázs. Az egész mellem feldagadt és vörös volt, ezért ügyeletre mentem, ahol antibiotikum kúrát javasoltak, mire a mellem helyrejött. Szeptember harmadik hete óta viszont heti kétszer, rendszeresen, váratlanul kora este vagy délelőtt "halvány" viszketést érzek, megnézve pedig egy szabályos szúnyogcsípésnek látszó bőrjelenség van ott, képet feltöltök, nem a saját csípésem, de a fotón hasonló látható, egy vagy két csípésnyom azóta is rendszeresen, Fenistillel bekenem és nem nagyon viszket, kb. 1- 2 óra múlva elhalványodik. MINDIG UGYANAZON A HELYEN, kb. 10 cm-es átmérőjű területen, mindig csak a jobb mellem külső oldalán. A lakás tiszta, ruháim tiszták, szúnyog sehol. Konzultáltam rovarszakemberrel, aki azt mondja, hogy az lehetetlen, hogy mindig ugyanazon a területen, nincs olyan rovar, kérdezzem a bőrgyógyászt. Lehetséges, hogy a szeptemberi csípés helyén aktivizálódik valami. tudom, nem szokványos a kérdés. köszönöm a választ! Üdvözlettel: Judit

        Dr. Bodnár Edina válasza a Csípés témában

        Igen, valószínű hogy a van köze a csípéshez. Panasz esetén kenje Fenistil géllel vagy steroid krémmel, le fog csengeni az allergiás folyamat.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 20., 13:17; Megválaszolva: 2018. december 04., 22:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: